mandag 14. april 2008

... Og jeg er i gang!

Jeg er redd. Og litt stolt. Jeg har endelig bestemt meg for å blogge om å gå ned i vekt, og om å komme i gang med trening; Noe jeg er ALT for lite flink til.

Jeg innrømmer å se på Rachael Ray når jeg er hjemme på dagtid. Så et innslag i dag om amerikanske kvinner som har gått ned 60 og 70 kilo, og jeg lurer på: Kan ikke jeg gjøre det samme? Klart, jeg skal ikke ned 60 kilo, men jeg vil gå ned såpass at jeg kan føle meg vel i bikini, og så jeg kan vise litt hud uten å føle meg ekkel.

Jeg har egentlig holdt på med dette slanke-greiene en stund, rundt 243 dager, tror jeg (ja, jeg teller:P). Det jeg har gjort hittil er å spise regelmessig, hver tredje time, som regel små måltider. Jeg har spist frokost, og passet på å ikke spise de siste tre-fire timene før jeg har lagt meg. Men det viktigste av alt: Jeg har ikke spist sjokolade, potetgull, nøtter, kake eller noe annet sukkerholdig i 243 dager! Ei heller har jeg drukket sukkerholdig brus eller juice. Jeg HAR skjeiet ut et noen få ganger (chillinøtter på bursdagen min, dessert på landsmøte med NRF og nacho-tallerken et par ganger jeg har vært ute og spist), men ellers har jeg overraskende nok holdt en veldig smal linje resten av tiden.

Men jeg klarer ikke å manne meg opp til å trene, det er det som er mitt største problem. Og ettersom jeg har forstått er det trening som er det store hinderet for de fleste når det gjelder å gå ned i vekt. Noe som også gjelder meg. Det er jo egentlig bare ubehagelig! Så en av de tingene jeg ønsker å oppnå med å blogge på denne måten er å innse at trening faktisk kan være gøy! Og deilig!

Så i morgen starter jeg på nytt. Jeg har allerede gått ned noen kilo (litt over 10, tror jeg), men jeg har mistet litt oversikten, og jeg har ikke vært konsekvent med veiinga mi. Så fra og med i morgen (ja, jeg vet det høres klishè ut...) begynner jeg på ny frisk. I morgen skal jeg veie meg når jeg står opp, og jeg skal legge ut resultatet her. Jeg skal også legge ut mål og delmål, og belønninger; Bruke dette som en 'slanke-dagbok'.

Nå avslutter jeg mitt første blog-innlegg. Jeg skal ta meg en liten pause i skrivinga nå (på grunn av post-UKM-hodepine), og etterpå skal jeg skrive ned de linjene jeg skal jobbe etter og noen tanker om mål og delmål.

Tør jeg virkelig publisere dette? Ja. Fordi jeg ENDELIG skal mene alvor med det å ta bedre vare på meg selv!

1 kommentar:

Siv Christine sa...

Så flink du er! Jeg håper at du når målene dine :) Jeg jobber med saken selv...mitt problem er at jeg sprekker så innmari lett. Jeg er altfor glad i det søte.